Wish List 0

Termeni și condiții

Site-ul teamsport.ro, este proprietatea PRETEXT TRADE SRL având sediul în Str. Mihai Eminescu, Nr.2, Bl.A2, Sc.A, Et.1, Ap.7, Bacău, Județ: Bacău, cu datele de identificare: RO13427616 și Nr. Reg. Com.: J04/539/2000. Folosirea acestui site implică acceptarea termenilor și condițiilor de mai jos. Recomandam citirea cu atenție a acestora. Ne asumăm dreptul de a modifica aceste prevederi fără o alta notificare. Cea mai recenta versiune poate fi găsită accesând aceasta pagină, numită „Termeni și condiții”.

Următoarele acte normative stau la baza funcționării acestui magazin online:

  • OG nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor
  • OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii
  • Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianților în relația cu consumatorii și armonizarea reglementarilor cu legislația europeana privind protecția consumatorilor
  • Legea 365/2002 privind comerțul electronic

PRETEXT TRADE SRL garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul teamsport.ro și nu îi conferă dreptul de a descărca sau de a modifica parțial sau integral site-ul, de a reproduce parțial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice alta manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei PRETEXT TRADE SRL fără acordul prealabil în scris al acesteia. Dreptul de a crea o legătură web (link) către teamsport.ro este limitat, neexclusiv și revocabil, și este acordat atât timp cât nu aduce neajunsuri de orice fel pentru PRETEXT TRADE SRL, numai după obținerea în scris sau prin email a acordului nostru.


Definiții

Vânzător – PRETEXT TRADE SRL.

Cumpărător – persoană fizică / persoană juridică sau orice entitate juridică care efectuează o Comandă.

Client – persoană fizică / persoană juridică care are sau obține acces la conținut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispoziție de către Vânzător.

Utilizator – orice persoană fizică / persoană juridică înregistrată pe Site care și-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din secțiunea Termeni și Condiții

Produse și Servicii – orice produs sau serviciu menționat în Comandă, care urmează a fi furnizat de către Vânzător Clientului

Site – www.teamsport.ro și subdomeniile acestuia.

Comandă – un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Cumpărătorul transmite Vânzătorului, prin intermediul Site-ului, intenția sa de a achiziționa Produse și Servicii de pe Site.


Condiții generale

Accesarea și cumpărarea produselor și serviciilor prezentate pe site-ul teamsport.ro implică acceptarea termenilor și condițiilor prezentate. Vânzătorul își rezervă dreptul de a efectua modificări, actualizări privind termenii și condițiile înscrise în site-ul teamsport.ro, precum și prețul produselor, fără o notificare prealabilă și fără precizarea motivelor. De asemenea, Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica structura și interfața oricărei pagini sau sub-pagini a site-ului în orice moment.


Dreptul de proprietate intelectuală

Conținutul site-ului teamsport.ro: imagini, texte, elemente de grafică web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, mărci înregistrate, este proprietatea PRETEXT TRADE SRL sau a autorilor de drept, și este aparat de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul PRETEXT TRADE SRL a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legislației în vigoare. Se permite folosirea site-ului teamsport.ro numai în limitele menționate în prezentul document.


Produsele și serviciile oferite pe site, politica de prețuri

PRETEXT TRADE SRL își rezervă dreptul de a-și selecta clienții. Produsele comercializate prin intermediul teamsport.ro sunt în ambalajul original al producătorului și în momentul livrării sunt însoțite de factură fiscală, conform legislației în vigoare. Produsele și serviciile sunt oferite în condițiile respectării prevederilor prezentului document și în limita stocului disponibil. Prețurile prezentate includ toate taxele aplicabile și nu includ cheltuielile de livrare, în afara cazului în care se specifică în mod expres pe site. Conținutul teamsport.ro (texte, descrieri ale produselor, caracteristici tehnice, imagini, simboluri) este alcătuit colaborând și cu reprezentanții producătorilor. Din acest motiv, PRETEXT TRADE SRL nu își asumă responsabilitatea pentru descrierile și specificațiile produselor afișate în site-ul teamsport.ro, acestea fiind puse la dispoziția noastră de către reprezentanții fiecărei mărci, sau de către importatorii agreați de aceștia. PRETEXT TRADE SRL și partenerii săi își rezervă dreptul să modifice specificațiile tehnice ale produselor fără o notificare prealabilă.


Plata produselor

Plata produselor comandate de pe site-ul teamsport.ro se poate efectua în pagina de comandă, prin modalitățile disponibile la momentul respectiv.


Livrarea produselor

PRETEXT TRADE SRL, operatorul site-ului www.teamsport.ro, este distribuitor autorizat ale brandurilor partenere, toate produsele comercializate de noi posedă certificate de calitate care respectă legislația europeană de conformitate și originalitate. Produsele comandate de pe www.teamsport.ro sunt livrate prin Fan Courier la adresa specificată de client.

La momentul plasării unei comenzi online pe site-ul teamsport.ro produsele comandate vor fi rezervate în sistem și trimise spre verificare către depozitele noastre. Produsele vor fi expediate prin curierat rapid la adresa de livrare doar după confirmarea integrității fizice a stocului. Imediat ce produsele din comanda sunt confirmate, ele intră in procesul de livrare. Reprezentanții firmei noastre vă pot contacta pentru eventuale lămuriri referitoare la livrarea comenzii dumneavoastră.

Comenzile efectuate și confirmate până în ora 14:00 vor fi expediate în aceeași zi, fiind livrate în 1-2 zile lucrătoare. Comenzile plasate după ora 14:00 vor fi expediate în 2-3 zile lucrătoare. Sâmbăta și duminica nu sunt expediate comenzi. Costul transportului pentru comenzile a căror valoare nu depășește 1000 Ron este de 25 Ron (TVA inclus) în localitățile deservite de firma de curierat la tariful standard de livrare. Comenzile a căror valoare este de minim 1000 Ron și care sunt compuse din articole cu prețul întreg, beneficiază de transport gratuit în localitățile deservite de firmele de curierat la tariful standard de livrare.

Costul transportului pentru comenzile a căror valoare este de minim 1000 Ron, dar care sunt compuse din articole cu prețul redus, este de 25 Ron (TVA inclus) în localitățile deservite de firma de curierat la tariful standard de livrare. Pentru restul localităților ce nu sunt deservite la tariful standard, valoarea transportului diferă, în funcție de fiecare localitate în parte și va fi comunicată clientului înainte de a i se expedia comanda (aproximativ 1 ron/km suplimentar – TVA inclus).

Comenzile sunt livrate exclusiv pe teritoriul României. Produsele vor fi livrate la adresa menționată de client în formularul de comandă on-line. Aceasta adresă poate fi modificată fără niciun cost suplimentar dacă produsele nu au fost expediate efectiv către client. Daca produsele au fost expediate, și se dorește modificarea adresei de livrare, clientul va suporta în întregime costurile pentru re-expediere. Refuzul comenzii de către Client sau imposibilitatea contactării Clientului de către curierul care folosește datele de contact oferite de client, este o abatere de la condițiile de Livrare si Returnare. În cazul producerii unui astfel de eveniment vom atenționa in scris(prin e-mail) clientul. În cazul repetării unui astfel de eveniment ne rezervam dreptul de a nu mai onora nicio comanda respectivului Client si de a retrage accesul la site fără o notificare prealabilă.


Returnarea produselor

Conform legii, produsele pot fi returnate de către client în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului. Daca din diferite motive (nu va place produsul comandat, nu va este buna marimea sau oricare altul ) doriti sa schimbati produsul cumparat sau sa recuperati contravaloarea lui, puteti trimite produsul retur, in termen de 14 zile calendaristice de la data la care l-ati primit, prin orice modalitate doriti (in afara de POSTA ROMANA), la adresa urmatoare, fara ramburs (S.C. Pretext Trade S.R.L. nu va accepta primirea coletelor trimise cu ramburs): SC Pretext Trade srl, Bacau, str. Stefan cel Mare nr.28, Arena Mall Bacau, etaj 1, magazin Teamsport, jud. Bacau

Produsele vor fi returnate în aceeași stare în care au fost primite, fără a prezenta urme de uzură sau/și deteriorare. Returul poate fi anunțat telefonic, prin email sau folosind formularul de retur; clientul poate returna produsul prin orice metodă de transport dorește ( mai putin POSTA ROMANA ), costul transportului fiind suportat de client. Un model de formular de retur poate fi accesat mai jos.  Acest formular este un model și nu este obligatoriu.

Daca doriti si solicitati aceasta, teamsport.ro poate chema curierul la adresa indicată de dumneavoastră și tot ce aveți de făcut este să pregătiți produsul pentru a fi ridicat de către curier. Prețul transportului pentru returului produsului este de 20 Lei. Serviciul este disponibil doar pentru localitățile în care firmele de curierat partenere livrează la tariful standard. Plata transportului pentru retur se facturează fie la următorul produs comandat, în cazul unui schimb de produse, fie se deduce din suma pe care teamsport.ro trebuie să v-o ramburseze în cont, în cazul unui retur. Suma aferentă returului va fi virată prin transfer bancar în contul indicat de client în maximum 15 zile lucrătoare de la primirea returului.

În cazul în care se dorește schimbarea unui produs, suma de plată aferentă returului poate fi folosită pentru achitarea altui produs. În cazul în care articolul nou achiziționat are un preț mai mare decât prețul articolului returnat, diferența va fi achitată integral de cumpărător. Dacă produsul nou ales are un preț mai mic decât al produsului returnat, diferența va fi înapoiată clientului. Diferența ce urmează a fi returnată va fi virată prin transfer bancar în contul indicat de client în maximum 15 zile lucrătoare de la returul produselor.

NOTĂ: În toate cazurile de mai sus produsele trebuie returnate în starea în care au fost primite, în cutiile originale ale fiecarui produs in parte, nedeteriorate și însoțite de toate accesoriile și documentele originale. Deteriorarea produselor sau punerea acestora într-o stare de nevandabilitate, prin identificarea unor semne de uzura sau mirosuri improprii, duce la refuzarea returului. Vă rugăm nu trimiteți retur produse pe care le-ați deteriorat sau folosit pentru a evita refuzarea returului și plata taxelor de curier dus-întors. Suntem siguri că nimănui nu i-ar face plăcere sa cumpere un produs uzat sau deteriorat oricât de puțin. Ne cerem scuze pentru inconveniente si vă mulțumim pentru înțelegere.

Diminuarea valorii bunurilor returnate (Conform O.U.G. Nr. 34/2014 Art. 14, Alin. 3 @)

Deoarece, în cazul vânzărilor la distanță consumatorul nu are posibilitatea de a vedea bunurile înainte de încheierea contractului, acesta are dreptul de a se retrage. Din același motiv, consumatorului i se permite să testeze și să verifice bunurile pe care le-a cumpărat în măsura în care este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a bunurilor.

Pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a bunurilor, consumatorul trebuie să le mânuiască și să le inspecteze în același mod în care i s-ar permite să o facă într-un magazin fizic real. De exemplu: consumatorul trebuie doar să probeze un articol de îmbrăcăminte sau incălțăminte, nu să îl poarte la diverse ocazii. 

În cazul retragerii din contract, consumatorul este responsabil doar în ceea ce privește diminuarea valorii bunurilor care rezultă din manipularea bunurilor, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării bunurilor. În cazul în care bunul returnat prezintă ambalaj original deteriorat sau incomplet, urme de uzură, zgârieturi, lovituri, consumatorul este responsabil în ceea ce privește diminuarea valorii bunurilor.  Înainte de a returna produsul vă rugăm nu tăiați ambalajul original și nu lipiți etichete sau scotch pe acesta.

Orice modificare a starii produselor sau deteriorarea ambalajului original a acestora ce face imposibila vanzarea produsului ca nou, duce automat la aplicarea proceduri de returnare supusa unor taxe readucere a produselor la starea in care au fost livrate.
Diminuarea se aplica intre  10%-90% din valoarea initiala a produsului. Taxa de diminuare va fi comunicata catre client la receptionarea produselor modificate.


Comentariile utilizatorilor pe site

Utilizatorii care accesează site-ul teamsport.ro pot face comentarii la adresa produselor oferite, care pot fi publicate pe site după o aprobare prealabilă. PRETEXT TRADE SRL își rezervă dreptul, dar nu și obligația, de a nu publica pe site comentarii cu conținut ilegal, obscen, amenințător, defăimător, care tulbura în vreun un fel viața privată a altor persoane, încalcă drepturile de proprietate intelectuală, conține viruși, texte reprezentând mail-uri in masa sau orice alta forma de spam.

PRETEXT TRADE SRL nu va purta responsabilitatea și nici nu va putea fi obligată la nici un fel de despăgubiri pentru orice fel de daune produse de asemenea comentarii sau comunicări electronice, ele fiind oferite sub aceeași limitare a responsabilității ca și restul conținutului de pe site, conform articolelor din acest document. În cazul trimiterii unor informații, altele decât cele legate de procesul de cumpărare/vânzare a unor produse, se consideră ca utilizatorul conferă societății PRETEXT TRADE SRL și partenerilor acesteia dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil și retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, precum și dreptul de a o distribui prin orice mijloc media oriunde.

Utilizatorul garantează că are toate drepturile asupra conținutului pe care îl transmite prin orice modalitate pentru a fi publicat pe site sau nu, astfel încât, prin folosirea acestui conținut, să nu cauzeze prejudicii nici unei alte persoane.


Calitatea serviciilor de hosting, link-urile către alte site-uri, erori de funcționare

Site-ul teamsport.ro este găzduit de serverele unei terțe firme. PRETEXT TRADE SRL nu va putea fi făcută responsabilă pentru eventualele erori apărute pe site indiferent de motivele apariției lor, acestea incluzând modificări ale site-ului, setări, sau actualizări ale scripturilor programate. PRETEXT TRADE SRL nu va putea fi făcută răspunzătoare pentru erorile apărute datorita folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului teamsport.ro.


Confidențialitate

teamsport.ro va păstra confidențialitatea informațiilor de orice natură pe care le furnizați. Dezvăluirea informațiilor furnizate se va putea face doar in condițiile legale. Datele personale pe care le completați în formularele de comandă se folosesc numai în scopul livrării produselor comandate. Preluarea comenzilor se face prin intermediul paginii de internet, doar in cazuri excepționale sa preiau prin e-mail sau telefon.


Dispoziții finale

Orice altă problemă cauzata de produsele și serviciile prezentate pe teamsport.ro și care nu este deja tratată de nici un articol din prezentul document, se va soluționa pe cale amiabilă în termen de 30 de zile lucrătoare de la data sesizării în scris a problemelor, de către utilizator. În cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competența revine instanțelor de judecată române sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, agreat de ambele părți. Fiind de acord cu acești Termeni și Condiții de Utilizare a site-ului teamsport.ro, clientul își asumă în totalitate consecințele ce decurg din folosirea în aceste condiții a site-ului.